Julmarknad i Stralsund 5-7 dec 2021

 3 dagar, 5-7 December 2021

 

 

 
 
 

Dag 1

Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. På lämpligt ställe stannar vi till för kaffe med fralla. Därefter mot Malmö och via den mäktiga Öresundsbron till Danmark. På vägen till Gedser passeras de vackra Faröbroarna. Vi avreser med 15.30-färjan till Rostock och fortsätter sedan till Stralsund för incheckning på 4-stjärniga Hotel Baltic. Hotellet är centralt beläget vid den gamla stadskärnan. Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet. Därefter är kvällen fri för egna strövtåg i den gamla fina hansastaden som finns med på UNESCOs världsarvslista över världens kulturav.

Dag 2

Frukost. Vi börjar dagen med en utflykt till det stora köpcentret CITTI-PARK i stadens västra del. För intresserade fortsätter vi med en stadsrundtur först med bussen och sedan till fots. Under promenaden genom stadens historiska delar tittar vi bl.a. på många av de väl bevarade byggnaderna från den svenska tiden som t.ex. rådhuset, kommendanthuset och regeringspalatset. Svenskhistorien präglar fortfarande till viss del Stralsund. Resten av dagen och kvällen är sedan fri för att på egen hand upptäcka denna intressanta stad och besöka de tre mysiga julmarknaderna Alter Markt, Neuer Markt och Rådhuskällaren med sin hantverksmarknad under storslagna medeltida valv. Gamla stans gränder inbjuder till promenader, och shoppingstråken med allt från varuhus till spännande affärer lockar till besök.

Dag 3

Efter frukost kör vi till Rostock för lite shopping innan vi avreser med 13.30-färjan till Gedser. Efter färjeturen fortsätter vi genom Danmark och via Öresundsbron är vi åter i Sverige med välfyllda kassar efter en innehållsrik och trevlig tredagarstur. Vi stannar för kaffe/lunchpaus på lämpligt ställe och kör sedan vidare mot hemorten med många fina minnen i bagaget.
 

 

 
 

Pris

Pris: 2 590 kr

 

I detta ingår resa i modern helturistbuss, logi i dubbelrum på hotell, 2 frukostar, 1 middag  enligt program samt reseledare/guide.

 

Enkelrumstillägg 500 kr.

 

Anmälan till

info@ryssbybygdensbuss.se

 

Tel 0372-40020

 

Information

Reseskydd: Kontrollera med ditt försäkringsbolag så att reseskydd ingår i din hem/villaförsäkring.

 

 

 

Ryssbybygdens Buss AB, Tel: 0372-40020    -    info@ryssbybygdensbuss.se    -    www.ryssbybygdensbuss.se